Search box
zöld borító

2024. évi 100 éves MNB 100 forintos forgalmiérme-emlékváltozat – első napi veret díszcsomagolásban (sorszámozott)

Ár:5.000Ft
Kosárba

A 100 forintos forgalmi érme 2024. évi emlékváltozata első napi veret bontatlan, orig. díszcsomagolásban. Hologramos, sorszámozott díszes kivitel.

Előlap: A tematikai oldalon a megszokott címerábrázolás helyett a középmezőben kissé excentrikusan elhelyezve a Magyar Nemzeti Bank logójának ábrázolása látható, amelyet a jegybank által 1924-ben kibocsátott rész-vény díszítőkeretéből vett – két oldalt a belső magon túlnyúló és az előlap külső szélén futó gyöngysort is megszakító – motívum-részlet vesz körül. A tematikus oldal szélén, felső köriratban a „MAGYARORSZÁG”, alsó köriratban – három sorba tördelve – a „100 ÉVE A FÜGGETLEN, STABIL PÉNZÜGYI RENDSZER ŐRE” felirat olvasható, amely tartalmi egységet képez a logóábrázolással. Az alsó körirat fölött, bal oldalon a Magyar Nemzeti Bank alapításának évét jelölő „1924” felirat, jobb oldalon a „2024” verési évszám olvas-ható.
 
Hátlap: A jubileum alkalmából kibocsátásra kerülő 100 Ft-os forgalmiérme-emlékváltozat névértékes oldala megegyezik a jelenleg forgalomban lévő 100 Ft-os érme címletoldalával.